Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Proşenko: Rusya, Kırım Tatarlarının haklarını ihlal ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın 2014'te ilhak ve işgal ettiği Kırım'da çok ciddi hak ihlalleri yaptığını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-17 19:14:22

Proşenko: Rusya, Kırım Tatarlarının haklarını ihlal ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamaya göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Münih Güvenlik Konferansı'nda 16 Şubat tarihinde yaptığı konuşmada, “Rusya, Kırım'a insan hakları ve özgürlüklerini savunmak için gelmedi, hak ve özgürlükler Rusya'nın olduğu her yerde ihlal ediliyor ve en kaba şekilde Kırım Tatarlarının hakları ihlal ediliyor” diye kaydetti.

Rusya'nın hibrid (melez) savaş sürdürdüğünü ve Ukrayna'nın Rusya Devlet Başkanı'nın Münih'te 2007 yılında yaptığı konuşmasını ciddiye almadığını ifade eden Petro Poroşenko açıklamasına, “Ukrayna, Moskova'nın hibrid taktiğini diğer ülkelerden daha iyi biliyor. Rusya Devlet Başkanı'nın 2007 yılında uygar dünyaya savaş ilan etmesini ciddiye almadığımızı kabul edelim” diye devam etti.

PUTİN 2007'DE NE SÖYLEMİŞTİ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 Şubat 2007'de Münih Güvenlik Konferansı'nda dünya politikasının tek kutuplu olması ile ilgili bir konuşma yapmış, ABD'nin uluslararası arenadaki eylemlerini eleştirerek, NATO'nun “artçı güçlerini Rusya Federasyonu sınırlarına gönderdiğini” iddia etmişti. Ayrıca Putin, “binlerce yıllık tarihi olan bir ülke olarak Rusya'nın her zaman bağımsız dış politika sürdürme ayrıcalığını kullandığını” ve “bu gelenekten vazgeçmeyi” planlamadığını söylemişti. Putin şu günlerde gerçekleştirilen 2018 Münih Güvenlik Konferansı'na ise katılmayı reddetmişti.

 

Haber Ara