Dolar

32,3783

Euro

34,7610

Altın

2.437,62

Bist

9.975,01

PKK'dan Rakka'da Noel kutlaması

Suriye’de ABD’nin desteğiyle 2 binden fazla yerleşim bölgesini işgal eden PKK, Rakak'da Noel baba kostümleriyle kutlama yaptı. Rakkalı gazeteci Ammar Musara, PKK'lıların Noel Baba’lı kutlamasının ABD’ye teşekkür mesajı taşıdığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 09:57:12

PKK'dan Rakka'da Noel kutlaması

Suriye'nin doğu ve kuzey bölgesinde 2 binden fazla yerleşim birimini işgal eden PKK, sakinlerini öldürdüğü, evlerini yağmaladığı beldelerde şimdi Noel Baba kıyafetleriyle ‘christmas' kutlaması yapıyor.

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre bu noktalardan biri de Rakka. Gazeteye konuşan Rakkalı gazeteci Ammar Musara, PKK tarafından enkazlar arasında verilen ‘Noel Baba' görüntüsünün bilinçli bir mesaj olduğunu söylüyor.

Musara'ya göre bu ABD'ye gönderilmiş bir mesaj.

Rakka'nın işgaline destek veren veya fiilen katılan güçlerin niyetlerini anlama açısından Noel'li kutlama görüntülerinin tarihe geçtiğini kaydeden Musara, “ABD'nin kara gücü olarak 30 bin kilometreden fazla Suriye toprağını işgal eden PKK'nın Noel Baba kıyafetli kutlama yaptığı enkaz yığınları arasında halen 1500 sivilin cansız bedenleri yatıyor” dedi.

PKK'lıların Kamışlı, Münbiç, Amude, Malikiyye, Ayn el-Arab, Haseke ve Deyrizor gibi halkı Müslüman olan birçok beldede de ısrarla Noel Baba'lı propaganda yaptığına dikkat çeken Musara, bu korkunç tablonun en çok da Rakka'da sergilendiğini dile getirdi.

3 BİN 800 BİNA YIKILDI

Suriyeli muhaliflerin 2013 yılı mart ayında Esed güçlerinden alarak kontrol sağladığı ilk il olan Rakka, 2014 yılı ocak ayında IŞİD tarafından işgal edildi. IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyon 2015 yılından itibaren Rakka'ya hava saldırıları düzenlemeye başladı ve PKK ile birlikte 2016 yılı kasım ayında kara operasyonu başlatıldı. Rakkalı gazeteci Ammar Musara, bir yıl süren operasyon döneminde okul, cami, hastane ve kamu kurumları dahil şehir genelinde 3 bin 800 binanın PKK-ABD saldırıları sonucu yıkıldığını belirtti. Çatışmalarda ABD'nin desteği ile üstün gelen PKK'lılar, şehirde kalan IŞİD unsurlarını bir anlaşma çerçevesinde buradan tahliye etti. Tahliye ise tüm dünyadan tepki çekti.

 

Haber Ara