Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Pizzagate' tekrar gündemde

Hürriyet'ten Tolga Tanış, neredeyse 3 hafta önce Türkiye gündeminde olan ve 'cinsel istismar tasarısı' ile unutulan 'Pizzagate' skandalını haberleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 17:40:46

'Pizzagate' tekrar gündemde

Habere göre, suçlamalar, ABD'deki başkanlık seçimlerinden önce Demokrat Partili başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanya direktörü John Podesta'nın e-postalarının Wikileaks tarafından hacklenmesiyle başladı.

Aşırı sağcılar, Podesta ve Washington'daki 'Comet Ping Pong' adlı pizza restoranının sahibi James Alefantis'in yakın olduklarını ve Podesta'nın Alefantis'ten pizza istediği yazışmaların, şifreli mesajlar olduğunu iddia etti. Ve Alefantis'in de Podesta'ya, Clintonlara, onların yakını birçok üst düzey Demokrat Parti mensubuna suiistimal etmeleri için çocuk bulduğunu öne sürüldü.

KOMPLO

Bu iddialar, komplo teorisyeni bir grup dışında kimse tarafından ciddiye alınmadı.

WASHİNGTON'DAN AÇIKLAMA

Ancak Twitter ve Facebook'un yanı sıra birçok sosyal paylaşım sitesi ve forumda iddialar paylaşılınca, olay Washington'daki yetkililerin, bunların yalan olduğunu açıklamak zorunda kalmasına kadar vardı.

2016-11-29_17h32_04

Habere göre komplo teorisinin bu kadar ilgi görmesi üzerine New York Times ve Washington Post da tartışmaya katıldı.

Washington Post Gazetesi de 4 gün önce konuyla ilgili bir başyazı yayınlayıp, bu mesnetsiz iddiaların yayılmasına karşı önlem almayan sosyal medya platformlarını ağır bir şekilde eleştirdi. Gazete "Pizzagate, sahte haberlerin gerçek insanları nasıl incittiğini gösteriyor" dedi.

​New York Times da ilgili haberinde iddiaların ortaya atılmasının ardından Alefantis'in yüzlerce ölüm tehdidi aldığını belirtti.

Tanış'ın haberinde bu notlardan birinde "Seni bizzat öldüreceğim" yazdığı belirtildi.

Haber Ara