Dolar

43,2941

Euro

50,8142

Altın

6.652,45

Bist

12.805,81

'Peşmerge ve Haşdi Şabi Telafer'de karşı karşıya gelemesin diye...'

Telafer'de Peşmerge güçleri ile Şii milisler arasında sorun yaşanmaması için iki taraf arasında uzlaşıya varıldığı belirtildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 16:44:50

'Peşmerge ve Haşdi Şabi Telafer'de karşı karşıya gelemesin diye...'

AA'nın haberine göre IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin ise, Telafer'de Peşmerge güçleri ile Şii milisler arasında sorun yaşanmaması için sadece bu bölgede iki taraf arasında uzlaşıya varıldığını söyledi.

Söz konusu iki gücün Musul vilayeti sınırları içinde ilk defa karşı karşıya konuşlandığının altını çizen Lezgin, "Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin Peşmerge güçleri ile Irak ordusu arasında yapılan anlaşma Haşdi Şabi'yi de kapsıyor. Milisler, Irak ordusunun bir parçası olarak kabul ediliyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Musul'u operasyonu kapsamında kentin güney bölgesindeki Kayyara kasabasından harekete geçen Şii milisler, 23 Kasım'da Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer ilçesine 3 kilometreye kadar yaklaşmıştı. Haşdi Şabi daha sonra IŞİD'in Musul üzerinden Suriye ile bağlantısını tamamen kesmişti.

 

Selim dihye
Birbirleriyle çarpışma yapsalar muazzam olur. .bekliyoruz.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Japonya'da kayıp helikopterin enkazına ulaşıldı

Haber Ara