Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

'Paralel Yapı'nın okullarına kapama kararı

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, 'Paralel Yapı'ya ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimlerini değiştiren ve devlet lisesi haline getiren kararı imzaladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 21:16:28

'Paralel Yapı'nın okullarına kapama kararı

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, ülkede faaliyet gösteren ve "Paralel Yapı"ya ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimlerinin değiştirilmesine ve devlete devrine ilişkin kararı imzaladığı bildirildi.

Tacikistan'ın "Hovar" Devlet Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Rahman tarafından imzalanan karara esasen, ülkede faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları'na ait 7 Tacik-Türk Lisesinin adı, "Üstün Yetenekli Çocuklar Lisesi" olarak değiştirilerek, devletin eğitim kurumu statüsünü aldı.

İmzalanan kararla ayrıca, hükümet tarafından Tacikistan Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklara konuyla ilgili gerekli belgelerin hazırlanması talimatı da verildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığının, okulların devlet denetimine verilmesi sürecini yönetecek kurum olduğu vurgulanan kararın son maddesinde, liselerin faaliyetine izin veren 19 Ağustos 1994 tarihli Tacikistan Bakanlar Kurulu kararının geçersiz olduğu belirtildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığı, yılbaşından itibaren Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı faaliyet gösteren liselerin anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu.

Türkiye'deki "Paralel Yapı", Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açtı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. Şelale Eğitim Kurumları çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

selim
Perincekten daha fazla sevinmise benziyorsunuz...Tarih onunde rezil olacaginiz mansetler atmaniz sevinc naralariniz esefle anilacak ve bu kara yuzunuzden hic gitmeyecek..
abdullah_eroğlu
Tacikistan müslümanlara eziyet edilen diktatörlük ülkesi değilmi...perinçek sağolsun demek istediğin yaptırmış...
raziye ilmaz
çok iyi bir haber. ayaklar baş olmamalı

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara