Dolar

32,3043

Euro

34,8348

Altın

2.414,84

Bist

10.267,09

Papa: Yaradan’ın ismini kullanmak ona küfürdür

Papa Franciscus, Paris saldırısına ilişkin, 'Şiddete başvururken Yaradan'ın ismini kullanmak, ona küfürdür' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 18:36:42

Papa: Yaradan’ın ismini kullanmak ona küfürdür

AA'nın haberine göre, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Yaradan'ın adını kullanarak şiddete başvuranların aslında ona küfrettiklerini söyledi. Papa Franciscus, Vatikan'da Aziz Petrus meydanına bakan çalışma ofisinin penceresinden geleneksel Angelus duasını yaptı. Papa'nın pazar günleri yaptığı ve binlerce inananın meydandan takip ettiği duanın bugünkü ağırlıklı konusu, Fransa'nın başkenti Paris'te cuma akşamı gerçekleşen terör saldırıları oldu.

Saldırılardan derin acı duyduğunu belirten Papa, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a ve Fransız halkına taziyelerini iletti ve saldırıda yakınlarını kaybedenlerle dayanışma içinde olduğunu belirtti. İnsan onuruna tarifsiz şekilde hakaret eden bu dayanılmaz eylemleri kınamamanın mümkün olmadığını ifade eden Papa Franciscus, "Nefretin ve şiddet yolunun insanlığın sorunlarını çözmeyeceğini kuvvetle belirtmek istiyorum. Bu yola (şiddete) başvururken, Yaradan'ın ismini kullanmak, O'na küfürdür" ifadelerini kullandı.

Papa, konuşmasının sonunda inanları 1 dakika boyunca sessizce terör kurbanları anısına dua etmeye davet etti.

Öte yandan, Paris'teki saldırıların ardından Vatikan ve çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi. Vatikan civarındaki can yelekli polis ekiplerinin yoğunluğu dikkat çekti.

Haber Ara