Dolar

32,2434

Euro

34,8858

Altın

2.424,16

Bist

10.801,25

Panama dalgasından sonra yeni başbakan belli oldu

Panama Belgeleri sonrası istifa eden İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson’un yerine yeni başbakan atandı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-07 02:46:46

Panama dalgasından sonra yeni başbakan belli oldu

Ajanslarda yer alan bilgide; Panama Belgeleri'nde adının geçmesinin ardından başlayan protestolar sonucu istifa eden İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson'un yerine Sigurdur Ingi Johannsson'un atandığı açıkladı.

Kabinede Tarım ve Balıkçılık Bakanı olarak görev yapan 53 yaşındaki Johannsson'un, sonbahardaki erken seçimlere kadar bu görevi yürüteceği belirtildi.

Hukuk firması Mossack Fonseca merkezli kara para aklama iddialarının yer aldığı ‘Panama Belgeleri'nin açıklanmasının ardından  Başbakan Gunnlaugsson'un, istifası istenmişti. Eşi ile birlikte hiçbir zaman mal varlıklarını gizlemediklerini savunan Gunnlaugsson ise istifa talebini ilk olarak reddetmiş, ardından ise Parti Yardımcısı ve Tarım ve Balıkçılık Bakanı Sigurour Ingi Johannsson'un belirsiz bir süre boyunca Başbakanlık görevini devralmasını teklif etmişti. 

Panama Belgeleri'nde eski Başbakan Gunnlaugsson'un İzlanda ekonomik krizdeyken off-shore şirketler aracılığıyla ülkenin kamu tarafından kurtarılan bankalarına yatırım yaptığı görülüyordu.

Haber Ara