Dolar

32,2288

Euro

34,9678

Altın

2.423,28

Bist

10.688,00

Panama Belgelerini yayınlayan Mossack Fonseca'ya polis baskını

Polis, gündemi sarsan belgeleri yayınlayan Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'nın genel merkezine baskın yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 09:14:20

Panama Belgelerini yayınlayan Mossack Fonseca'ya polis baskını

Aralarında organize suçlar biriminden de yetkililerin olduğu polis ekipleri, Panama başsavcısının talimatı üzerine Başkent Panama City'deki ofise baskın yaptı.

Baskında polisin bir engelleme ile karşılaşmadığı belirtildi.

570dd33ec03c0e1b601b4d1e

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, aramanın şirketin yasa dışı faaliyetlerle bağlantısını ortaya çıkaracak belgeleri ele geçirmeye yönelik yapıldığı ve Mossack Fonseca'yla birlikte çalışan diğer şirketleri de kapsayacağı belirtildi.

570dd33ec03c0e1b601b4d1c

NE OLMUŞTU?

Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait olduğu belirtilen para aklama, amborgoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri işfa eden 11 milyondan fazla belge yayınlandığı gündem beri bir çok ülkeyi karıştırmıştı.

Belgeler dünyada güç ve para sahibi bir çok ismin, offshore 'vergi cennetlerini' kullanarak servetlerini gizleyip, vergi ödemekten kaçtıklarını ortaya koymuştu.

1_10

HUKUK FİRMASI: "YASA DIŞI BİR İŞLEM YAPMADIK"

Mossack Fonseca yasa dışı bir işlem yapmadığını ve belgelerin Panama dışından yapılan bir siber saldırıyla sızdırıldığını savunuyor.

PANAMALI YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA!

Panama Cumhurbaşkanı Juan Carlos Varela ülkesindeki offshore mali işlemleri daha şeffaf hale getirmek için diğer ülkelerle iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve bu işlemleri incelemek üzere özel bir komisyon kuracaklarını belirtmişti.

c_2

28 ÜLKE "PANAMA BELGELERİNİ" GÖRÜŞECEK"

28 ülkeden vergi müfettişi bugün Fransa'nın başkenti Paris'te Panama Belgeleri'ni görüşmek üzere bir araya gelecek.

Müfettişler dünyadaki offshore trafiğine yönelik belgeleri inceleyerek, vergi kaçakçılığı ile mücadele için uluslararası bir strateji belirlemeye çalışacaklar.

Haber Ara