Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Pakistan'da mahkemeye canlı bomba saldırısı: 12 ölü

Pakistan'da mahkemeye canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 12:55:36

Pakistan'da mahkemeye canlı bomba saldırısı: 12 ölü

Pakistan'ın kuzeybatı kesiminde yer alan Hayber-Pahtunhva bölgesinde yerel bir mahkemeye canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda aralarında avukat, polis ve sivillerin de bulunduğu en az 12 kişi öldü, 52 kişi de yaralandı.

Mardan bölgesi Kurtarma Ekipleri Müdürü Haris Habib bir saat içinde iki bomba patladığını belirterek, "İlk önce küçük bir patlama oldu. Ardından büyük patlama geldi" dedi.

Pakistan gazetelerinin haberlerine göre Mardan Bölge Mahkeme binasına saldırı düzenleyen canlı bomba kalabalığın üzerine ilk önce el bombası fırlattı ardından da kendini patlattı.

Saldırının meydana geldiği bölgeyi güvenlik güçlerinin çember altına aldığı, yaralıların hastanelere taşınmasına devam edildiği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Muştak Gani, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırganın Mardan kentindeki adliye binasının giriş kapısı önüne önce el bombası attığını, daha sonra da üzerine bağladığı bombaları patlattığını açıkladı.

Gani, saldırıda 10 kişinin öldüğünü, 40'dan fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğuna işaret eden Gani, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu belirtti.

Haber Ara