Dolar

32,3621

Euro

34,6497

Altın

2.387,51

Bist

10.181,35

Özgür Suriye Ordusu ve ABD arasında gerilim: “Ölmeyi tercih ederiz!”

Özgür Suriye Ordusu, ABD ve Arap ülkelerinin ellerindeki toprakları bırakma ve Ürdün’e çekilme talebini reddettiklerini kesin bir dille açıklarken, bunu talebi yerine getirmektense ölmeyi tercih edeceklerini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 13:58:03

Özgür Suriye Ordusu ve ABD arasında gerilim: “Ölmeyi tercih ederiz!”

TIMETURK | ÇEVİRİ

Reuters'ın haberine göre, Suriye ordusu ve İran destekli milislerle mücadele eden Özgür Suriye Ordusu, ABD'nin bölgeden ayrılmaları ve Ürdün'e çekilmeleri yönündeki talebi reddettiklerini açıkladı. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Usud el Şarkiye ve Ahmed Abdo Şehitleri, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi komşu devletlerin de savaşa son verme ve geri çekilme taleplerinde bulunduğunu belirtti.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI HENÜZ KURUMADI”

ÖSO, yaptığı açıklamada talebi kabul etmeleri durumunda IŞİD ve İran destekli milislere karşı büyük başarılar kazanmalarını sağlayan ağır silahları ve güdümlü tanksavar füzelerini teslim etmek durumunda kalacağını söyledi. Muhalif komutanların, cumartesi günü Ürdün'deki müşterek harekât merkezinde düzenlenen toplantıda geri çekilmeleri istendiğinde, "savaş alanını terk etmektense çölde kalmayı ve ölmeyi” tercih edeceklerini söylediği bildirildi.

Usud el-Şarkiye'nin üst düzey komutanlarından Bedreddin al Salame, “Talebi reddettik. Çünkü Ürdün'e gitmemiz savaşın sonu demek. Şehitlerimizin kanı henüz kurumadı.” şeklinde konuştu. AhmedAbdo Şehitleri grubu sözcüsü ise “Hala Badia'dayız ve cephede savaşımızı sürdürüyoruz” diyerek mücadelenin sürdüğünü belirtti.

 

 

 

 

 

Haber Ara