Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Operasyon kararı Türkiye ile birlikte alınır'

Eski Musul Valisi Asil Nuceyfi Musul'un IŞİD'in elinden kurtarılmasının, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok tarafın karar vermesiyle gerçekleşebileceğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 16:53:41

'Operasyon kararı Türkiye ile birlikte alınır'

AA'nın haberine göre: Eski Musul Valisi Asil Nuceyfi, yaptığı açıklamada, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'nin IŞİD'den geri alınmasında Irak ordusunun büyük rol oynadığını savundu. Musul'u kurtarma operasyonunun ise daha farklı olacağını ifade eden Nuceyfi şöyle konuştu:

"Musul'u kurtarma operasyonunun, Ramadi kentine benzetilmesi doğru değildir. Musul'a olası bir operasyon kararını, Irak ordusu, uluslararası koalisyon, Peşmerge güçleri, Haşdi Vatani (Sünni güçler) ve bazı bölgelerde etkili olacak Türkiye alacaktır."

ABD, Sünnilerin silahlandırılması yönündeki sözü henüz yerine getirmedi

ABD ordusundaki bazı askeri yetkililerin Haşdi Vatani eğitim üssünü ziyaret ettiğini hatırlatan Nuceyfi, "ABD'li askeri yetkililer, yaptıkları inceleme ve gözlemlerden sonra Haşdi Vatani askerlerinin çok iyi bir şekilde eğitildiğini bize aktardı. ABD'li yetkililer, Sünnilerin silahlandırılması için de söz verdi ancak şu ana kadar güçlerimize herhangi bir silah yardımı yapılmadı" diye konuştu.

"Haşdi Vatani askerlerinin maaşını Türkiye ödemiyor"

Haşdi Vatani'ye ait 6 bin askerin maaşının Türkiye tarafından temin edildiğine dair yayınlanan iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Nuceyfi, "Türkiye'nin, güçlerimize verdiği lojistik ve askeri eğitim desteği hayati öneme sahip. Ancak, askerlerimize Türkiye tarafından maaş verildiği yönünde çıkan iddialar tamamen asılsızdır. Bizim kendi özel kaynaklarımız var ve maaşları oradan temin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara