Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Obama: Tek yol iki devletli çözüm

Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a da şiddeti ve yanlış anlamaları körükleyebilecek dili yumuşatma çağrısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 02:21:49

Obama: Tek yol iki devletli çözüm

AA'nın haberine göre; Barack Obama, Beyaz Saray'da Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Obama, İsrail-Filistin konusundaki bir soru üzerine de Kudüs ve diğer yerlerdeki şiddet olaylarından endişe duyduklarını ve masum kişilere yönelik şiddeti kınadıklarını söyledi.

"İsrail'in temel hukuku ve kamu düzenini sürdürme ve halkını bıçaklı saldırılardan koruma hakkı olduğuna inanıyoruz" diyen Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a da şiddeti ve yanlış anlamaları körükleyebileceği gerekçesiyle kullandıkları dili yumuşatma çağrısında bulundu.

Obama, iki devletli çözümün İsrail ve Filistinliler için tek yol olduğunu vurgulayarak, bu konuda yapılan ancak kesilen görüşmelerin yeniden başlamasına yardım etmek için hazır olduklarını ifade etti.

ABD Başkanı, "İsrail'in gerçekten güvenli bir yer olmasının, Filistin yönetiminin de halkının arzularını karşılamasının tek yolu, iki tarafın barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan iki devlet olmasıdır" ifadesini kullandı.

Kudüs'teki kutsal mekanlara saygı duyulması gerektiği çağrısında da bulunan Obama, "Bu yerlerde ve çevresinde paylaşım içinde ibadete izin veren durum devam ettirilmeli" dedi.

 

 

Haber Ara