Dolar

32,4369

Euro

34,7936

Altın

2.432,55

Bist

10.082,77

Obama Hiroşima'da!

Barack Obama, Hiroşima anıtını ziyaret etti. Fakat ziyareti kapsamında özür dilemeyen Obama, konuyu tarihçilere havale ederek, savaş sırasında böyle şeylerin olabileceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 13:35:25

Obama Hiroşima'da!

ABD Başkanı Barak Obama bugün ülkesinin İkinci Dünya savaşı sırasında atom bombası attığı Hiroşima'yı ziyaret ediyor.

Başkanlık görevini yürütürken Hiroşima'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olan Obama, 214 bin kişinin öldüğü saldırılardan özür dilemeyeceğini yineledi. Obama'ya göre katliamlar artık tarihçilerin ele alması gereken konular arasında bulunuyor. ABD'nin bu ikircikli tavrı, birçok analistin eleştirisine sebep oluyor.

OBAMA'YA TEPKİLER

Obama ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, özür dilemeyeceğini ancak hayatını kaybedenleri 'onurlandıracağını' belirtti. Sosyal medyada 'onurlandırma' söylemi de tepkilere sebep oldu.

ANITA ÇELENK BIRAKTI

Obama'nın programında atom bombasıyla hayatını kaybedenler adına yapılan anıt mezara çelenk bıraktı. Obama'nın bu ziyaret sonrasında, saldırıdan kurtulmayı başarmış kişilerle görüşmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Dün G-7 için Japonya'da olan Obama kendisine yöneltilen özür dileyecek misiniz sorusuna “Hayır, savaş sırasında siyasi liderler her türlü kararlar alabilir. Tüm liderler zor kararlar almak zorundadır özellikle de savaş sırasında” şeklinde yanıt vermişti.

HİROŞİMA

6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombası 140 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. İki gün sonra Nagasaki'ye atılan ikinci atom bombasıyla da 74 bin kişi hayatını kaybetmişti. Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombalar, Japonya'nın teslim olmasında ve İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinde rol oynamıştı.

 

Haber Ara