Dolar

32,3872

Euro

34,7796

Altın

2.435,01

Bist

9.991,79

Obama'dan Ortadoğu ve barış itirafı

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık süresi sona ermeden önemli bir itirafta bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 02:25:42

Obama'dan Ortadoğu ve barış itirafı

Ajansların haberine göre; ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık süresi sona ermeden önce Ortadoğu'da barış konusunda bir atılım yaşanmasını beklemediğini söyledi.

Tarihi Küba ziyaretinin ardından Arjantin'e giden ABD Başkanı, öğrenciler ve öğretmenlere yönelik bir konuşma yaptı. Önümüzdeki ocak ayında yönetimden ayrılmasının ardından da Ortadoğu'daki barış sürecine katkı sunmaya devam edeceğini ifade eden Obama, bölgedeki çatışma ortamının onlarca yıldır devam ettiğini belirtti. “Bu, halledebildiğim başlıklardan biri olmadı” diyen ABD Başkanı, “Önümüzdeki 9 ay içinde gerçekleşeceğine dair de umut sahibi değilim. 60 yıl oldu, önümüzdeki 9 ay içinde çözülecek değil” diye ekledi. 

​Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile de bir araya gelen Obama, mevkidaşından övgüyle söz etti. Macri'nin söz verdiği birçok reformunu çok kısa sürede yerine getirdiğini belirten ABD Başkanı, “Başkan Macri, acelesi olan bir adam” dedi.

Mevkidaşının övgülerini karşılıksız bırakmayan Arjantin Devlet Başkanı da, “Büyük değişiklikler önermeyi yücelttiniz ve bunun mümkün olduğunu, statükoya meydan okunabileceğini gösterdiniz. Bu, aynı zamanda sevgili ülkemize de şu anda içinde bulunduğu durumda ilham kaynağı oluyor” diye konuştu.

Haber Ara