Dolar

32,2173

Euro

34,9678

Altın

2.423,73

Bist

10.676,65

Obama'dan kritik Rusya açıklaması

ABD Başkanı Obama, ABD Başkanı Barack Obama'Suriye'yi, ABD-Rusya arasında vekalet savaşına dönüştürmeyeceğiz' ifadesini kullandı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 01:51:16

Obama'dan kritik Rusya açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e karşı başlattığı operasyonla ilgili olarak Rusya'nın başarılı ve uluslararası sahnede sorumlu bir oyuncu olmasını istediklerini belirtti.
 
Ajansların haberine göre; Obama, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, Rusya'nın terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı operasyonla ilgili olarak Suriye'deki durumu yorumladı. 

Suriye'deki olayların ABD ve Rusya arasında bir vekalet savaşı olmadığını Barack Obama, "Rusya'nın başarılı olmasını, uluslararası sahnede sorumlu ve etkili bir oyuncu olmasını istiyoruz" dedi.

Suriye'deki olayların, ABD'nin bölgedeki ve Avrupa'daki ortaklar ve müttefikleri için muazzam sorunlar yarattığını ifade eden Obama, "Sadece askeri müdahaleyle bu sorun çözülemez" diye konuştu.

'ESAD, ENİNDE SONUNDA DÜŞECEK' 

Esed rejiminin eninde sonunda düşeceğinden emin olduklarını belirten ABD Başkanı, mevcut yönetimin sadece Rusya ve İran'ın desteği sayesinde ayakta olduğunu dile getirdi.

Obama, "Esed rejimi eninde sonunda düşecek, çünkü Suriye halkının ezici çoğunluğu onu reddediyor" diye konuştu.

'RUSYA İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Suriye'de siyasi çözüm için Rusya ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyleyen Obama, bunu New York'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları görüşmede dile getirdiğini anlattı. 

ABD lideri, "Eğer Suriye'de geçiş sürecinin organizasyonunda arabulucu olarak yer alırsa Rusya ile çalışmaya hazır olduğumu Putin'e söyledim" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye'de sadece Esed rejimi ve İran ile işbirliği yaptığı görüşünü dile getiren Obama, "Putin'in koalisyonu, İran ve Esed'den oluşuyor. Dünyanın geri kalanı bizim koalisyonda" dedi.

Haber Ara