Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Obama, Clinton'ın mitingine katıldı

Obama, kendisinin Başkanlık süresinin de hızla tükenmesi anlamına gelen seçim süreci boyunca ilk kez meydanlara indi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 09:33:32

Obama, Clinton'ın mitingine katıldı

TİMETUTK I HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentindeki seçim mitingine katıldı.

BAŞKANLIK UÇAĞINDA

Obama ve Clinton, Başkanlık uçağı Air Force One ile başkent Washington DC'den Kuzey Carolina'ya beraber geldi.

1_72

"CLİNTON ÇOK ZEKİ"

Burada Clinton'a bir destek konuşması yapan Obama, Dışişleri Bakanlığı döneminde Clinton ile yakın çalıştığını ve oyunu O'nun çin kullanacağını belirterek, "Onun ne kadar zeki ve olaylara hazırlıklı olduğunu biliyorum" dedi. Clinton'dan bahsederken, "İşler istediği gibi gitmediği zaman bile nasıl dirayetli durabildiğini ve daha güçlü geri dönebildiğini yakından gördüm" ifadelerini kullanan Obama, seçmenlerden Clinton'a oy vermelerini istedi.

TRUMP'I ELEŞTİRDİ

İsim vermeden Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ı da eleştiren Obama, Amerika'yı yeniden büyük yapmaktan bahseden kişilerin olduğunu ancak Amerika'nın zaten büyük olduğunu vurguladı.

CLİNTON'DAN OBAMA'YA ÖVGÜ

Clinton da Obama dönemindeki yönetimin özellikle ekonomi alanında çok önemli işler yaptığını vurgulayarak, "Ona hak ettiği değerin verildiğini düşünmüyorum" diye konuştu.

"YARIŞI KAZANACAĞIM"

Başkanlık seçimlerinde her oyun çok önemli olacağını vurgulayan Clinton, yarışı kazanacağına inandığını ifade etti.

2_61

CLINTON'IN ELEKTRONİK POSTALARI

Obama ile Clinton'ın seçim mitinginden birkaç saat önce ise FBI Direktörü James Comey, Clinton'ın resmi yazışmalarda kişisel elektronik posta hesabını kullanmasından dolayı "suç isnadına gerek olmadığı" açıklamasını yapmıştı.

DEMOKRATLARIN KESİN ADAYI, AY SONUNDA BELİRLENECEK

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'nin kesin başkan adayı, 25-28 Temmuz arasında Philadelphia'da yapılacak parti kurultayında belli olacak.

Haber Ara