Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

O ses kaydının sahibi kadın serbest!

Antalya'da, sosyal medyada yer alan, kentte bomba yüklü araç ve canlı bomba yakalandığına dair iddialarda bulunulan ses kaydının sahibi kadın, serbest bırakıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-07 23:21:22

O ses kaydının sahibi kadın serbest!

TİMETURK | HABER MERKEZİ (AA)

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sosyal medyada paylaşılan, Antalya'da bomba yüklü araç ve canlı bomba yakalandığına dair iddialarda bulunan ses kaydının sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ö'nün emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Psikolog ve yaşam koçu olduğu öğrenilen A.Ö, "Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak" suçundan yargılanmak üzere adliyeye sevk edildi.

SORUYU CEVAPLAMADI

Zanlı, adliye girişinde "Ses kaydını neden doldurunuz?" şeklindeki sorulara yanıt vermedi.

SERBEST BIRAKILDI

Savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen A.Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BASINA YAZI GÖNDERDİ

Öte yandan, A.Ö. imzasıyla basın yayın organlarına gönderilen yazılı açıklamada, internette yayımlanan sesin kişinin kendisine ait olduğu ancak ses kaydında dile getirilen vakıaların, o gün ve bir gün önce Antalya'da konuşulan, halk arasında dedikodusu yapılan olaylardan ibaret olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu mesajın 8 kişilik kapalı bir grupta paylaşıldığı, kaydın da o gruptan sızdığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da sosyal medyada yayılan bir ses kaydında, kentte bomba yüklü araç ve canlı bomba yakalandığı belirtilmişti. Kaydın kent genelinde yayılması üzerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, halkta infial oluşturulmaya çalışıldığını bildirmişti. Kayıt sahibi A.Ö. gözaltına alınmıştı.

Haber Ara