Dolar

32,4002

Euro

34,5072

Altın

2.376,66

Bist

10.045,74

O otelden ‘Trump’ ismi kaldırılıyor

New York’ta tanınmış otellerinden biri olan Trump SoHo, ABD basket takımlarının yaptığı boykot nedeniyle otelden 'Trump' ismini kaldırmayı planlıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-23 16:44:03

O otelden ‘Trump’ ismi kaldırılıyor

Trump ailesine ait Trump Organization emlak şirketi, otelin yaşadığı kayıpları yansıtan raporların akabinde, Trump Soho Hotel'i ile olan anlaşmanın sona ereceğini açıkladı.

İngiliz Independent gazetesine göre, şirket, bu yılın sonuna kadar ‘Trump' ismini kullanan otel sahipleriyle olan ortaklığını bitirecek bir anlaşma imzaladı.

OTEL ZARAR ETTİ

New York Times gazetesi, Trump Soho Hotel'de son zamanlarda oda doluluk oranlarının düştüğünü, binanın konut bölümünde yer alan daire satışlarında azalma olduğunu belirtti.

Ancak, yabancı diplomatları cezbeden Washington DC'deki Trump Hotel diğer otellere nazaran bu boykottan etkilenmedi.

BASKETBOL TAKIMLARINDAN BOYKOT

Son zamanlarda, bazı basketbol takımları oteli boykot etti

Cleveland Cavaliers basketbol takımının süperstarı LeBron James ve takım arkadaşları, 7 Aralık'ta takımının New York Knicks ile oynayacağı maç öncesinde Trump Soho hotelinde kalmayı reddetmişlerdi.

LeBron James ve takım arkadaşı J.R Smith, başkanlık seçiminde Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı desteklemiş ve kampanyası esnasında seçimlerden iki gün önce Ohio'daki mitingde kürsüye çıkarak Clinton için oy istemişlerdi.

Cumhurbaşkanı Donald Trump'a karşı muhalif tutumuyla bilinen LeBron, aylar önce yaptığı açıklamada, “Trump döneminde Beyaz Saray'a gitmek artık bir onur değil” şeklinde tepki vermişti.

Haber Ara