Dolar

32,2560

Euro

34,6419

Altın

2.407,58

Bist

10.045,74

Nijerya'dan Türkiye'ye destek

Nijerya Müslüman Kongresi, IŞİD'e karşı Türkiye'yi desteklediklerini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 12:56:14

Nijerya'dan Türkiye'ye destek

AA'da yer alan habere göre; Nijeryalı Müslüman iş adamı, akademisyen ve alimler tarafından kurulan Müslüman Kongresi, Türkiye'nin yanında olduklarını açıkladı.

Nijerya'nın ticari başkenti Lagos'ta düzenlenen "İnsan odaklı yönetim ve kolektif bilinç: Türkiye'den dersler" başlıklı panelde konuşan Müslüman Kongresi Başkanı Lokman Abdurrahim, IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'ye destek verdiklerini söyledi.

TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ

Abdurrahim, konuşmasında "Kötü grupların yok edilmesi için küresel işbirliği yapılması gerekir. Bu noktada IŞİD'e karşı operasyonlarda Türkiye'yi destekliyoruz." ifadesini kullandı.

IŞİD gibi grupların uzun süre varlıklarını sürdürerek birçok ülkede yıkıma neden olduklarını belirten Abdurrahim, IŞİD'in sonlandırılması için bu örgüte karşı Türkiye tarafından yürütülen operasyonların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

HALKIN DESTEĞİ İLE DARBE BAŞARISIZ OLDU

Arapça ve İslami ilimler alimi Prof. Dr. Abdulhafız Oladosu, panelde yaptığı konuşmada 15 Temmuz başarısız darbe girişimine değinerek "Allah'ın yardımı ve Türk halkının desteği ile darbe başarısız oldu. Türk halkı kendi liderlerinden memnun ve bu durum insanların reflekslerine yansıyor." dedi.

 

Haber Ara