Dolar

32,4152

Euro

34,6219

Altın

2.382,54

Bist

10.045,74

New York Times: Bir çizgiyi daha aştı

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hitler Almanyası örneği üzerinden eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-07 03:31:41

New York Times: Bir çizgiyi daha aştı

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler Almanyasını örnek göstererek yaptığı konuşmayla eleştirdi. Gazete, Güneydoğu'daki operasyonlar için de "Erdoğan sürdürülebilir bir barış isteseydi HDP'yle birlikte çalışırdı" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye için başkanlık sistemi önerirken Hitler Almanyası'nı örnek göstermesi üzerine sert bir başyazı yayınladı.
 
"Sayın Erdoğan başka bir çizgiyi daha aştı" başlığını kullanan editörler kurulu, Erdoğan'ın 'Hitler Almanyası' benzetmesiyle ilgili, "Bu şok edici sözler bir dünya liderinden geldi. Hem de demokrasi diye geçinen NATO üyesi bir ülkenin liderinden. Dünyadan kınama yağınca ise Erdoğan'ın ofisi lafı çevirip, sözlerin 'medya tarafından çarpıtıldığını' ileri sürdü" ifadesini kullandı. 

NYT, Erdoğan için "10 yılı aşkın bir zaman önce göreve geldiğinden beri gücünü önce Başbakan sonra Cumhurbaşkanı olarak medyayı, işçi sendikalarını ve diğer eleştirenleri engellemek için kullandı" dedi.

'BARIŞ İSTESEYDİ HDP İLE ÇALIŞIRDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK'nın iki yıllık ateşkesi düşüncesiz bir biçimde sona erdirme kararını kullanarak 'Kürt ayrılıkçı militanlara karşı savaşı yeniden başlattığını' öne süren gazete, "Türkiye'nin müttefikleri, Amerika ve Avrupa, ordu ülkenin güneydoğu bölgesindeki Kürt hedefleri vururken utanç verici bir biçimde durumu kabullenmiş durumda" yorumunu yaptı. 

"Erdoğan sürdürülebilir bir barış isteseydi HDP'yle birlikte çalışırdı" diye yazan NYT, "Bazı PKK üyeleri terörist olarak değerlendirilmeyi hak ediyorlar ve bu kişilerin kararlı bir biçimde üstesinden gelinmeli. Ancak Türkiye'nin Kürtlerinin birçoğu barış içinde yaşamak istiyor ve belli bir ölçüde özyönetim isteklerine müzakere masasında cevap verilmeli" dedi.

Haber Ara