Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Neçirvan Barzani: Kürdistan’ı karıştırmak isteyen bir el var

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani 'Sivil gösterileri amacından saptırmak isteyen bir el var' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 14:59:57

Neçirvan Barzani: Kürdistan’ı karıştırmak isteyen bir el var

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakan Neçirvan Barzani, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Rudaw'ın haberine göre Süleymaniye ve çevresindeki merkezlerde düzenlenen gösterilere değinen Başbakan, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Başbakan, barışçıl ve medeni gösterilerin halkın meşru hakkı olduğunu vurgulayarak, “Halkın geçimle ilgili taleplerini anlıyoruz ancak kargaşa çıkarmak gösteri düzenleme anlamına gelmiyor. Sivil gösterileri amacından saptırmak isteyen bir el var. Tahrik ve kargaşa çıkmasına destek verenler olduğunu biliyoruz ancak güvenlik güçleri ve Kürdistan halkı bu kargaşaya karşıdır ve Kürdistan'da asayişin bozulmasına izin vermez” ifadelerini kullandı.

Birliğe ihtiyacımız var çünkü büyük bir tehditle karşı karşıyayız” diyen Barzani, “Birlik olmalıyız, birlik olmazsak kimse yardımımıza gelmez. Kürdistan üzerinde, hissedilenden daha büyük bir oyun oynanıyor” diye devam etti.

Barzani, “Halkın, geçimi için talep ettikleri haktır ancak 16 Ekim olaylarından sonra Kürdistan'ın geliri yarı yarıya düştü. Bununla birlikte ilerde bu zorlu durumdan çıkış için yol var” dedi.

SEÇİM TARİHİ

“Parlamentoyla toplantı yaptık, reformlarla ilgili ortak bir komisyonumuz olacak. Birçok reform projesi hazırladık ve parlamentoyla birlikte bunları tartışıyoruz. Seçim tarihinin belirlenmesini ve bunun 3 ay geçmemesi gerektiğini bildirdim. Bazı çevrelerin seçmen sayısıyla ilgili itirazları seçimlerin ertelenmesine yöneliktir. Ölülerin listede isminin yer almasından söz edecek olursak, insanlar sadece KDP'den ölmedi.”

GORAN VE KOMEL'İN HÜKÜMETTEN ÇEKİLMESİ

“Komel'i anlamıyorum. Hükümetten çekileceklerini medyadan öğrendim. Oysa özel bir toplantıda konuşulmalıydı. Kararlarına saygı duyuyoruz ancak biz 3 ay içinde seçimlerin yapılmasını istemişken, çekilmeleri için hiçbir neden göremiyoruz. Biz dört yıldır birlikteyiz, onlar daha yeni mi sorun ve eksiklerin olduğunun farkına vardılar. Milletin kendisi, bu kararı niçin aldıklarını anlamalı.”

 

Haber Ara