Dolar

32,2508

Euro

34,7782

Altın

2.415,02

Bist

10.267,09

NATO Genel Sekreteri Türkiye'den özür diledi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alınmıştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 16:00:29

NATO Genel Sekreteri Türkiye'den özür diledi

8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesi sonrasında NATO'dan açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. NATO, tatbikattaki skandalla ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıklamıştı.

NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef tahtası olarak gösteren subayın ordudan atıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ü seçen kişinin de teknisyen olduğunu açıkladı.

ÖZÜR MEKTUBU YAYINLANDI

NATO tatbikatındaki skandal sonrası Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveçte'ki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

Birinci olay Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk'ün fotoğrafını kullandı. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi.

NATO GENEL SEKRETERİ ÖZÜR DİLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi.Stoltenberg, "Olaylara neden olan kişi NATO çalışanı değildir. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur" dedi.

Skandala neden olan kişinin anında görevinden alındığını ve kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bu kişi, NATO çalışanı değildir. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur. Bundan sonra bu kişi hakkında olası cezalandırma kararı Norveç yetkilileri tarafından verilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN ADINA SAHTE HESAP AÇMIŞ

İkinci olayda NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu.

Erdoğan bugün konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

"Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."

Haber Ara