Dolar

32,2535

Euro

34,7981

Altın

2.441,44

Bist

10.268,58

Musul'un eski Valisi: IŞİD'den öğreneceğimiz şeyler var

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un eski Valisi Esil el Nuceyfi, Musul halkının Şiiler tarafından kurtarılmak yerine IŞİD kontrolü altında yaşamayı tercih edeceğini belirterek “IŞİD’den öğreneceklerimiz var” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 15:30:33

Musul'un eski Valisi: IŞİD'den öğreneceğimiz şeyler var

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan El Nuceyfi, IŞİD'e karşı kurdukları ve Sünnilerden oluşan 10 bin kişilik yerel milis gücün Başika kampında Türk askerleri tarafından eğitildiğine değinerek amaçlarının Musul'u IŞİD'den geri almak olduğunu söyledi.

“IŞİD 2014'te Musul'u almayı başardı çünkü o dönemde halk hükümetlerinin kendilerini umursamadığını düşünüyordu. Irak ordusunu kendilerini temsil etmeyen bir işgal gücü olarak görüyorlardı. Birçok kişi için Sünniler öncülüğündeki bir İslam ordusu çekici bir fikirdi” diye konuşan El Nuceyfi, şunları söyledi:

'Şİİ ORDUSU TARAFINDAN KURTARILMAKTANSA...'

“Musul'da yaşayanların bir bölümü her ne pahasına olursa olsun IŞİD'den kurtulmak istiyor. Çoğunluk ise bir Şii ordusu tarafından kurtarılmaktansa IŞİD kontrolünde olmanın daha olacağına inanıyor.”

IŞİD'den öğrenilecek şeyler olduğunu belirten eski vali, "Biz de onların (IŞİD'in) yaptığı bazı şeylere katılıyor, bazılarına katılmıyoruz. IŞİD'in getirdiği değişiklikleri izlemeli ve daha önceki duruma dönmemeliyiz” diye konuştu.

El Nuceyfi, Irak Parlamentosu tarafından Musul'un IŞİD'in eline geçmesinde rolü olduğu gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Haber Ara