Dolar

32,2847

Euro

34,7242

Altın

2.394,09

Bist

10.276,88

Muhalif gruplar Zehran Alluş İçin taziye yayınladı

Komutan Zehran Alluş'un şahadeti üzerine birçok grup taziye mesajı yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-28 12:57:05

Muhalif gruplar Zehran Alluş İçin taziye yayınladı

Suriye Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; Geçtiğimiz Cuma günü Rus hava saldırısı ile hayatını kaybeden İslam Ordusu kurucu lideri Şeyh Muhammed Zehran Alluş için birçok muhalif grup taziye mesajı yayınladı.

Suriye muhalefetinin en etkin ve en sistemli gruplarından olan Ceyşul İslam(İslam Ordusu) komutanı Zahran Alluş 25 Aralık Cuma günü Şam'ın Guta bölgesinde gerçekleştirilen toplantı sırasında düzenlenen hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Vasiyeti üzere şahadetinin üzerinden birkaç saat geçmeden defnedilmiş ve İslam Ordusu şura meclisi ordunun yeni komutanı olarak Ebu Humam Buveydani'yi seçmişti.

Ahrar'uş Şam, Nusret Cephesi, Feylak'uş Şam, Şam Cephesi, Şükür El Cebel, Ceyş'ül Şam, Ceyş'ül Yermuk ve Ensaruddin Cephesi'nin de aralarında bulunduğu birçok muhalif grup, komutan Zehran Alluş'un şahadeti üzerine taziye mesajı yayınladı.

Yayınlanan taziye mesajlarında gruplar Alluş'un ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Taziye mesajlarında Zehran Alluş'un bu direniş için yıllarını feda ettiğini ve en sonunda şehidlik makamı gibi güzel bir makama kavuştuğunu belirten diğer cihad hareketleri kâfirlere karşı bugün olduğu gibi her zaman bir olunması gerektiğini vurguladı.

Haber Ara