Dolar

32,2219

Euro

35,1339

Altın

2.464,79

Bist

10.319,96

Mucize bebek İbrahim

Arakan’dan Bangladeş’e sığınan binlerce insan kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor. Ancak aralarında mucize hikâyeler de bulunuyor. Tıpkı bir ormanda dünyaya gelen İbrahim bebeğinki gibi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 09:47:24

Mucize bebek İbrahim

Myanmar'da 25 Ağustos'tan bu yana Budist çeteler ile ordu güçlerinin saldırılarından kurtulmak için yollara düşen Arakanlı Müslümanların Bangladeş'e sığınması üzerine kamplar dolup taştı. Her hafta yeni bir mülteci kampının kurulduğu Cox's Bazaar bölgesinde yetersiz beslenme ve kötü sağlık koşullarından dolayı çocuk ölümleri görülmeye başlandı.

MUCİZE BEBEK İBRAHİM 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Arakan'dan Bangladeş'e sığınan binlerce insan kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor. Fakat aralarında mucize hikâyeler de var. Tıpkı bir ormanda dünyaya gelen İbrahim bebeğinki gibi...

69_11

ORMANDA DOĞUM YAPTI

Nurbahar Nurislam, 14 gün önce Arakan'dan ailesiyle birlikte Bangladeş'e doğru yola çıktığında gebeliğinin son günlerindeydi. Yolda sancıları arttı. Bir ormanda bebeğini dünyaya getirdi. Adını İbrahim koydular. Mucize eseri İbrahim sağlıklı doğdu ve Bangladeş'teki kampa ulaştı. Nurislam, yaşadıkları mücadeleyi şöyle anlattı:

“Bangladeş'e gelmek için 14 gün önce yola çıktık. Hamileydim. Her an doğum yapabilirdim. Ancak canımızı kurtarmak için Bangladeş'e gelmemiz gerekiyordu. Hamile olduğum için zor bir yolculuk geçirdik. 10 gün önce ormanda doğum yaptım. Bir oğlum oldu. İsmini İbrahim koyduk. İbrahim dışında 5 çocuğum daha var. Çok şükür sağ salim Bangladeş'e vardık. Ancak İbrahim'e mama almamız için yardıma ihtiyacımız var.”

 

 

 

Haber Ara