Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Moskova'da Suriye protetosu

Rusya'nın Suriye politikası, başkent Moskova'da düzenlenen gösteride protesto edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 09:58:01

Moskova'da Suriye protetosu

AA'nın haberine göre, Moskova'daki Suvorov Meydanı'nda toplanan bir grup, Rusya'nın Suriye konusundaki aldığı tutuma ve bu ülkede düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed aleyhine sloganlar atan grup, ellerinde "Katil Esed", "Bu savaş Rusya'nın ayıbı", Savaş açacaksanız yolsuzluğa karşı açın", "kan, yalan, Putin yeter" yazan dövizler taşıdı.

Gösterinin organizatörlerinden Sergey Davidis, "Rusya kendi halkını öldürmekten başka bir şey yapamayan Esed yönetimine destek vermek için Suriye'de hava operasyonlarına başladı" dedi.

Davidis ayrıca, "Yaptırımlar altında bulunan ve ekonomik olarak zor bir zaman geçiren Rusya, kendi halkını öldürmekten başka bir şey yapamayan bir yönetime destek olmak için uzun süreli bir askeri operasyon yükü altına giriyor. Öğretmelerin ve doktorların maaşı yüzde 25 azaltılırken, Esed'e yardım etmeye gidiyoruz" dedi.

Gösteriye katılan Andrey İzvarski ise, "Suriye'de yaşananlar bizi ilgilendirmiyor, Rusya'nın bu savaşa neden dahil olduğunu anlayamıyorum. Bütçede bu kadar açık varken bir de oradaki operasyonlara para harcamanın mantığı nedir?" diye sordu

"Putin'in şahsi kararının, tüm Rusya'nın tutumu gibi" gösterildiği savunan Kseniya Spin de "Bu böyle değil. Ölüm haberleri gelmeye başlayınca meydanlara çıkanların sayısı daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.

Göstericiler arasında bulunan Olga İlyiçyova ise şunları söyledi:

"Buradayım, çünkü ölümlerden yoruldum. Önce Ukrayna'ya karıştık. Bu, yüz binlerce insanın ölümüne neden oldu. Şimdi de Suriye'ye. Orada, teröristlerin yanı sıra sivil haktan insanlar da ölüyor. Ben bu politikaya karşıyım"

Güvenlik güçleri, gösterinin düzenlendiği alanda yoğun güvenlik önlemleri alırken, Putin aleyhtarı pankart taşıyan bir kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Haber Ara