Dolar

42,8467

Euro

50,6350

Altın

6.155,05

Bist

11.340,10

Moody's Halkbank'ı 'gözden geçirecek'

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Halkbank'ın kredi notunu, üst düzey bir yöneticisinin ABD tarafından tutuklanmasına neden olan soruşturma nedeniyle olası bir indirim için gözden geçirmeye aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 13:25:14

Moody's Halkbank'ı 'gözden geçirecek'

Moody's tarafından dün yapılan açıklamada, "Gözden geçirme genel müdür yardımcısının 29 Mart'ta tutuklanmasına neden olan ABD'li yetkililerin yürüttüğü yasaklı taraflarla yapıldığı iddia edilen işlemler hakkındaki incelemenin Halkbank'ın finansal göstergelerine olası etkilerini ele alacak" dendi.

Moody's Halkbank'ın yabancı para cinsi kredi notunu Ba1 düzeyinde derecelendiriyor.

NE OLMUŞTU?

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla geçen hafta ABD'de tutuklandı. Atilla, İran ve Türk vatandaşı Rıza Sarraf ile işbirliği yaparak İran hükümeti ve ülkedeki diğer kurumlar adına ABD bankaları üzerinden yüz milyonlarca dolar tutarında yasa dışı işlem yapmakla suçlanıyor.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı

Haber Ara