Dolar

32,5252

Euro

34,8994

Altın

2.432,81

Bist

9.915,62

Mısır ile Arabistan arasında çatlak

Mısır Dışişleri Bakanı Suriye'deki iç savaşa çözüm konusunda Suudi Arabistan ile fikir ayrılığına düştüklerini söyledi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 21:11:05

Mısır ile Arabistan arasında çatlak

Dünya Bülteni'nden İslam Osmanoğlu'nun haberine göre; Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Suudi Arabistan ile Suriye konusunda özellikle rejimin ve Suriye liderliğinin değiştirilmesi gerektiği meselesiyle ilgili görüş ayrılığı bulunduğunu itiraf etti.

Şükri, BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere bulunduğu New York'ta bir ABD gazetesine yaptığı açıklama, S.Arabistan'ın hep Esad rejiminin gitmesi üzerinde durduğunu, Mısır'ın ise ayrı bit tutum benimsediğini ifade etti.

Şükri, Suriye'deki içsavaşın 5 yıldır sonuç getirmeden devam etmesiyle birlikte herkesin Suriye'de Esad rejimi da dahil ilgili tüm taraflara uyacak siyasi bir formül oluşturulmasından başka bir çözüm olmadığı kanaatına varmış olması gerektiğini söyledi.

Şükri, "Esad'in gidip gitmemesi Suriye halkına ait karar. Biz sorunu belirli bir şahısla sınırlamamalıyız, Esad sonrasında ne olacağını düşünmekte vakit kaybetmememiz gerekir. Suriye tarafları tüm çabalarını siyasi çözümün ana hatlarını belirlemekte yoğunlaştırmalı" şeklinde konuştu.

Şükri, "ABD ile Rusya arasında varılan son anlaşmanın ardından Suriye'nin içinde bulunduğu çıkmazdan çıkması ile ilgili umut vardı fakat terörün yayılması, Nusra Cephesi gibi terör örgütlerinin Muhalefet unsurlarına karışması, Suriye ordusuna saldırılması, insani yardım konvoyunun hedef alınması ile maalesef durum yine kötüleşti" dedi.

Haber Ara