Dolar

43,6024

Euro

51,5860

Altın

6.943,53

Bist

13.521,96

Mısır Dışişleri Bakanı: Katar'la diyaloğa hazırız

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, '13 maddelik talep listesini yerine getirdiği takdirde Katar'la diyaloğa hazırız.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-19 09:52:21

Mısır Dışişleri Bakanı: Katar'la diyaloğa hazırız

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın, talep listesini yerine getirmesi durumunda Katar'la diyaloğa hazır olduğunu bildirdi.

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu toplantıları kapsamında söz konusu 4 ülkenin dışişleri bakanları bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Şükri, ambargo uygulayan ülkelerin kimsenin içişlerine karışmadığını, Katar'ın da onların içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Şükri, "13 maddelik talep listesini yerine getirdiği takdirde Katar'la diyaloğa hazırız." dedi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfez'de kriz patlak vermişti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Epstein'in suç ortağı pedofili Maxwell'in hücre görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara