Dolar

32,1833

Euro

34,9379

Altın

2.431,15

Bist

10.656,96

Metro saldırısının ikinci zanlısı yakalandı

Belçika'da Molenbeek metro istasyonununa saldırı yapan Halid el Bakraoui’nin suç ortağının gözaltına alındığı belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 11:23:38

Metro saldırısının ikinci zanlısı yakalandı

Sputnik'te yer alan habere göre: Belçika'nın başkenti Brüksel'de 22 Mart'ta sırasıyla Zaventem Havalimanı ve Molenbeek metro istasyonunu hedef alan bombacılar İbrahim ve Halid el Bakraoui kardeşler ve saldırıları nasıl planladıklarıyla ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te dün akşam düzenlenen operasyonla yakalanan kişinin, Paris saldırılarının ‘beyni' olarak nitelendirilen ve operasyonla öldürülen Abdulhamid Abaaoud'la birlikte Temmuz 2013'te Belçika'da hüküm giydiği belirtildi. Polis kaynaklarının adını Reda K. olarak verdiği zanlı, Suriye'ye gitmeye çalışan ve bir örgüte üye olmaktan suçlu bulunmuştu.

10.16 De Standaard gazetesi, metroyu hedef alan Halid el Bakraoui'nin suç ortağının gözaltına alındığını yazdı. Ancak bu bilgi resmi kaynaklardan henüz teyit edilmedi.

Belçika devlet televizyonu RTBF  ve Fransız Le Monde gazetesi, Brüksel'de havalimanından sonra hedef olan metroda ikinci bir zanlı olabileceği ihtimali üzerinde duruyordu.

10.11 Belçika gazetesi De Morgen, Brüksel'deki saldırılarla ilgili yeni bir zanlının tespit edildiğini öne sürdü. Gazeteye göre 28 yaşındaki Suriyeli Naim el Hamid de saldırılarda yer aldı. Gazete, Hamid'in Kasım 2015'teki Paris saldırılarıyla bağlantısı olabileceğini belirtti.

Haber Ara