Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Mesut Barzani, tanınmak için 52 ülkeye heyet gönderecek

Barzani, referandum sonuçlarının meşruluğunu savunmak için Türkiye, İran ve ABD gibi ülkelere heyet gönderme kararı aldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 09:22:41

Mesut Barzani, tanınmak için 52 ülkeye heyet gönderecek

IKBY, Seçim ve Referandum Yüksek Komisyonu'nun resmi sonuçları açıklamasının ardından yoğun bir diplomasi trafiğine hazırlanıyor. Bağımsızlık adımının geniş bir zamana yayılması görüşü benimsenirken, sert yaptırımlar uygulamaya hazırlanan Türkiye, İran, ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, İsrail, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün ve Katar'ın aralarında bulunduğu 52 ülkeye heyetler gönderilerek referandum sonucunun meşru olduğuna ilişkin bilgilendirmeler yapılacak.

Oylama sürencinde şaibe yaşanmadığı savunulacak. IKBY'nin görevlendirdiği kişiler, gittikleri ülkelerde referandumun bağımsızlık ilanı anlamına gelmediğini anlatacak. IKBY sınırları içerisinde yaşayan tüm etnik grupların istek ve taleplerinin dikkate alınacağı, Irak'tan kopuşun bir oldu bittiyle olmayacağı mesajı verilecek. Özellikle Türkiye'ye gelecek olan heyet, siyasi ve ekonomik ilişkilerin kopmadan devam etmesi için çabalayacak. Türkmenlerin güvenliği konusunda güvence verilecek. Tartışmalı bölgeler arasında yer alan Kerkük için farklı bir model geliştirilebileceği belirtilecek.

 

Haber Ara