Dolar

43,2846

Euro

50,7700

Altın

6.577,34

Bist

12.797,97

Mescid-i Aksa'ya girişler yasaklandı

İsrail işgal rejimi, Yahudilerin bayram haftası bahanesiyle Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 12:12:37

Mescid-i Aksa'ya girişler yasaklandı

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre: İsrail polisi, Yahudilerin bayram haftası bahanesiyle Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermiyor.

İsrail güvenlik güçleri bugün Mescid-i Aksa'ya girişleri engellediği öğrenildi. Filistinli kaynaklar işgal güçlerinin kimlik kontrolü yaptıktan sonra, girişlere izin vermediğini açıkladı.

Sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya giden dört otobüs kafilesinin durdurulduğu ve otobüs şoförlerinin de dahil olduğu bir grubun gözaltına alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz cuma sabahı da Tapınak Tepesi Mirası Vakfı Başkanı Haham Yehuda Glick'in İsrail güçlerinin eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna provokatif şekilde girdiği bildirilmişti.

İsrail polisinin bazı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini yasaklarken ve sık sık girişlere kısıtlama getirirken Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini arttırması Filistinlilerin tepkisine neden oluyor. Bu tür ihlallere tepki gösteren Filistinliler ile İsrailliler arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara