Dolar

43,2848

Euro

50,8277

Altın

6.577,87

Bist

12.819,58

Mescid-i Aksa girişine yaş zulmü

İsrail, 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 02:37:59

Mescid-i Aksa girişine yaş zulmü

Anadolu ajansı'nın haberine göre; İsrail'in, 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün için 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmeyeceği, kadınların girişine ise bir kısıtlama getirilmediği belirtildi.

Açıklamada, Kudüs'ün Eski Şehir olarak bilinen sur içi bölgesinde alınan "güvenlik önlemlerinin" devam ettiği kaydedildi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

İsrail güçleri ayrıca, Kudüs'ün Eski Şehir olarak bilinen sur içi bölgesinin giriş kapılarına ve belli noktalarına metal arama dedektörleri yerleştirdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA'in efsane yıldızlarından Shaquille O'Neal ile bir araya geldi

Haber Ara