Dolar

32,2253

Euro

34,6553

Altın

2.395,73

Bist

10.223,61

Merkel: Terörle yaşamak istemiyoruz

Merkel, dün kamyonla pazara düzenlenen saldırının 'terör saldırısı' olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 14:56:32

Merkel: Terörle yaşamak istemiyoruz

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Noel pazarına kamyonla düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakanlıkta açıklama yapan Merkel, “12 kişi dün aramızdaydı. Vahşice ve manasızca bir saldırı onları aramızdan aldı. Bu saldırı sonucu 40'ın üzerinde insanımız ise hayatta kalma mücadelesi verirken bir kısmı da sağılığına kavuşmayı bekliyor. Bu saatte hayatını kaybedenlerin aileleri, onları düşündüğümüzü bilmelerini istiyorum. Ben ve bütün Almanya onların acılarını paylaşıyoruz. Hepimiz onlar için dua ediyoruz. Umutla onların tekrar sağlıklarına kavuşmasını diliyor, bu çirkin saldırının etkisini atlatmalarını diliyoruz” dedi.

"BİLDİĞİM ŞEY TERÖR SALDIRISI OLDUĞU"

Olayı gerçekleştiren ve destekleyen herkese en ağır cezaların verileceğini kaydeden Merkel, “Daha henüz bilmediğimiz detaylar bulunuyor. Bildiğim bir şey var bu da bir terör saldırısı olduğudur. Şu an eldeki bilgiler doğrultusunda olayın bir terör saldırısı olduğundan yola çıkmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Merkel, "Ben ve milyonlarca kişi terörle yaşamak istemiyoruz. Böyle bir olayın olmasına cevap bulamıyoruz. Şu saatlerde zor gelse de Almanya'da yaşamak istediğimiz hayat için; özgürce, birlikte ve açık bir toplumda yaşamak için gerekli gücü bulacağız” şeklinde konuştu.

Haber Ara