Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Merkel'in sözlerine bölgeden tepki

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 'Balkanlar'da çatışma çıkar' sözlerine bölgeden tepki aldı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 14:41:38

Merkel'in sözlerine bölgeden tepki

Ajansların haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, sınırları mültecilere kapatmaları durumunda Balkanlar'da çatışma çıkacağına yönelik sözlerine bölge ülkeleri tepki gösterdi.

Merkel'e cevap veren Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, "Balkanlar'da savaş çıkması için herhangi bir sebep bulunmuyor." dedi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Sırp Üyesi Mladen Ivaniç de mültecilere kapıların kapatılmasının Balkanlar'da bir savaşı tetikleyecek etkiye sebep olacağına inanmadığını dile getirdi.

İvaniç, bununla birlikte, Güneydoğu Avrupa'da kalacak olan mültecilerin, bu topraklarda istediklerini bulamayacağını, ne ekonomik yönüyle ne de diğer birçok yönü itibarı ile Balkanlar'ın göçmen konumunda olan bu insanların beklentilerini karşılayacak kapasiteye sahip olsuğunu ifade etti. Ivaniç, mültecilerin bu coğrafyada kalmasının tabii ki birtakım sorunlara sebep olabileceğinin farkında olduğunun altını çizdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Devlet Bahçeli: 'Göz kamaştıran gelişmeler olacak…'

Haber Ara