Dolar

44,8796

Euro

52,8285

Altın

6.933,40

Bist

14.558,10

Merkel'den Türkiye yorumu: Durum alarm verici

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu ve gazetecilerin göz altına alınmasını eleştirerek, 'Durum alarm verici' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 20:27:54

Merkel'den Türkiye yorumu: Durum alarm verici

Türkiye'deki basın özgürlüğüne yönelik gelişmelerin kendisi ve Alman Hükümeti için alarm verici olduğunu iddia eden Merkel, bu konuda yaşanan son olayın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve gazetecilere yönelik tutum olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in tepki çeken haberlerine yönelik gerçekleştirilen operasyon için "hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var" diyen Merkel, "Sayın Dündar'da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz.

Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye'de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir" dedi.

"AB İLE MÜZAKERELERDE MERKEZİ ROL OYNUYOR"

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann'ın basın ve ifade özgürlüğünün kendileri için ne kadar önemli olduğunun altını çizmek için dün Cumhuriyet gazetesini ziyaret ettiğini de hatırlatan Merkel, "Tabi ki, böyle bir konu AB ile müzakerelerde merkezi bir rol oynuyor. Durum alarm verici" diye konuştu.

mb07
cumhuriyet gazetesi için çıkardığınız sesi, darebe için bile çıkarmadınız. İnşallah o gazeteyi kapatırlar.
Cevdet
Türkiye, muhalif düşünce ve ifade özgürlüğünü yasaklıyor

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Kendi mezarını kazdı: 'Dokuz canımı tükettim'

Haber Ara