Dolar

44,0680

Euro

51,2016

Altın

7.301,96

Bist

12.792,81

Meksika depreminde ölü sayısı 61'e yükseldi

Meksiko ve Guatemala'da hissedilen ve Meksika'nın güney kıyısını vuran 8.1 şiddetindeki deprem sonrası ölü sayısı 61'e yükseldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-09 13:06:38

Meksika depreminde ölü sayısı 61'e yükseldi

Meksiko ve Guatemala'da hissedilen ve Meksika'nın güney kıyısını vuran 8.1 şiddetindeki depremin ardından Katia Kasırgası da ülkenin doğusunu vurdu. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pea Nieto, ülke genelinde 50 milyon kişi tarafından hissedilen depremin yüzyıl içindeki en şiddetli deprem olduğunu söyledi.

61 KİŞİ ÖLDÜ

Sivil Savunma Koordinatörü Luis Felipe Puente, twitter hesabından yaptığı açıklamada Oaxaca eyaletinde 45 kişinin Chiapas eyaletinde 10 kişinin, Tabasco'da ise 3 kişinin öldüğünü söyledi. Depremde toplam ölü sayısının ise 61 olduğu açıklandı. Depremden en çok etkilenen Chiapas ve Oaxaca eyaletlerinin ülkenin en fakir bölgeleri olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Eylül 1985'de meydana gelen 8.0 şiddetindeki depremde Meksiko City civarında 9 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Beşiktaş'ta gece kulübü kundaklandı, işyeri sahibi öldürüldü

Haber Ara