Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Makedonya Cumhurbaşkanı mecliste protesto edildi

Bazı muhalefet ve koalisyon ortağı Arnavut milletvekilleri, İvanov'un milletvekillerine hitap edeceği yıllık olağan değerlendirme oturumuna katılmayarak tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-22 19:53:35

Makedonya Cumhurbaşkanı mecliste protesto edildi

Yıllık olağan değerlendirme konuşmasını yapmak üzere Makedonya Meclisi'ne gelen Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, bazı muhalefet ve koalisyon ortağı Arnavut milletvekillerince protesto edildi.
Muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ve koalisyon ortağı Arnavut Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) milletvekilleri, İvanov'un milletvekillerine hitap edeceği oturuma katılmayarak tepki gösterdi.

İvanov, burada yaptığı konuşmada son altı yıl için üç önemli siyasi krizle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu krizlere diyalog eksikliğinin ve siyasi anlaşmazlıkların neden olduğunu vurguladı.

Son altı yıl içinde meydana gelen siyasi krizlerin çözümünün bizzat kendi inisiyatifiyle gerçekleştiğini anımsatan İvanov, sorunların çözümü için 2011 ve 2012 yıllarında siyasi parti liderlerini bir araya getirdiğini, aynı zamanda son siyasi krizde de liderlere krizin çözümü için çağrıda bulduğunu kaydetti.

İvanov, "Ancak bazı siyasi liderler Makedonya Cumhurbaşkanına gelmeyi istemiyordu. Onlar bugün de demokrasinin evindeki yerlerini boş bırakarak, ülkenin bulunduğu durumdan sorumludur" dedi.

Koalisyon ortağı Arnavut Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) Milletvekili Ermira Mehmeti, oturum sonrasında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı İvanov'un "meşru olmadığını" ve "ülkedeki tüm etnik grupları temsil etmediğini" ileri sürdü. (AA)

Haber Ara