Dolar

32,3630

Euro

34,9070

Altın

2.386,90

Bist

10.276,88

Macron Menbiç'e asker gönderdi!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Menbiç’e 50 asker gönderdiği ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-02 10:43:47

Macron Menbiç'e asker gönderdi!

Haftasonu iki ülkeden peş peşe gelen açıklamalar sonrası ABD Menbiç'e 300 askerini daha gönderirken Fransa ise aynı bölgeye 4 uçakla 50 uzman personelini yolladı.

ABD TAKVİYE YAPTI

Yeni Şafak'ın Menbiç'teki yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre sınır hattına askeri takviye yapan ABD, terör örgütü PKK işgalindeki ilçenin batı kısmına 300 kadar askerle birlikte çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi sevk etti. ABD güçleri, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi ile PKK arasında cephe hattını oluşturan Sacu Çayı ile ilçenin batısındaki Zub'ul Beyn köyü taraflarında mevzilendi.

50 FRANSIZ ASKERİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Menbiç'e 50 üst düzey personel gönderdiği ortaya çıktı.

NELER YAŞANDI?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz perşembe günü PKK'lıları Elysee Sarayı'nda ağırlayarak destek sözü verdi. Görüşmeyi takiben Fransız basınında çıkan "Suriye'ye asker gönderilecek" iddiası Türkiye'nin büyük tepkisini çekerken, bir Elysee yetkilisi konuyu yalanlamıştı. Fransa'nın Suriye'ye asker göndermeyeceğini ve bu ülkede yeni bir askeri operasyon düzenlemeyi planlamadıklarını iddia etmişti. Ancak sahadaki gerçekler bu iddiayı yalanlar nitelikte. Suriye'de aralarında Rakka ve Ayn İsa da dahil olmak üzere farklı bölgelerde 5 üssü olan Fransa'nın buna ilişkin adımının ilk izleri ABD kontrolündeki Menbiç'te görüldü.

4 UÇAKLA GELDİLER

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarına engel olmak için Menbiç'e asker göndereceğini açıklayan Paris, bu ifadelerden bir gün sonra, cuma günü bölgeye 4 uçakla 50 üst düzey asker gönderdi. Bu askerlerin Fransa'nın Suriye'de bulunan diğer üslerinden mi yoksa Suriye dışından mı geldiği henüz soru işareti. Söz konusu 50 Fransız askerin Menbiç'teki PKK elebaşılarıyla buluştuğu öğrenildi.

GÜNLÜK DEVRİYE ATIYORLAR

Bölgeye konuşlanan ABD askerleri Menbiç'e, ilçe doğusundaki Sırrın'da bulunan Sebet üssünden geldi. Halihazırda ABD'nin, muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesiyle sınır hattında Tuhar, Hilvancı ve Dadad olmak üzere 3 gözlem noktası bulunuyor. ABD'nin takviye unsurları, Sacu Çayı boyunda haftalık devriyeleri günlük yapmaya başladı. ABD güçleri, eşzamanlı olarak Türkiye'nin Ceylanpınar Sınır Kapısı karşısındaki Ras'ul Ayn bölgesinde de son 3 gündür devriye geziyor. (Yeni Şafak)

Haber Ara