Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Litvanya'dan Türkiye vize çıkışı

Litvanya Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin vize talebiyle ilgili açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 04:43:16

Litvanya'dan Türkiye vize çıkışı

Ajanslarda yer alan haberde; Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Türkiye'nin AB'yle vize serbestisi anlaşması konusunda acele ettiğini söyledi.

Brüksel'de düzenlenen AB-Türkiye zirvesine katılan Grybauskaite, "Orada durumun çok zor olduğunu görüyoruz. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon sığınmacı var. Ve bu ülkenin bazı taleplerine anlam veremiyoruz. Aralarından bazılarının hayata geçirilmesi için çok erken. Vize serbestisini kastediyorum. Türkiye henüz ev ödevini tamamlamadı" dedi.

'AVRUPA, SINIRLARINI KORUMADA BAŞARISIZ OLDU'

Avrupa Birliği'nin finansal, insani ve AB'ye entegrasyonuyla ilgili diğer siyasi konularda Türkiye'ye yardım etmek istediğini belirten Litvanya lideri, “Tam da bu yüzden Avrupa'da olabildiğince az sığınmacının olması için onlara yardım etmek gerekir” diye konuştu. 

Sınırlar korunmadığı sürece Schengen bölgesinin ‘pamuk ipliğine bağlı' olduğunu kaydeden Grybauskaite, “Bazı ülkelerin sınırlarda kontrolü artırması kaçınılmazdı. Bu ülkeleri kınamak yanlış, çünkü maalesef Avrupa sınırlarını korumada başarısız oldu. Bu temel değeri korumamız lazım, ama görünüşe bakılırsa bu korumayı sağlamada başarısız olduk. Ülkeler, Schengen bölgesi içinde kontrolü sağlamaya başladı. Bu kötü ama başka seçenek yok. Schengen'in imkanlarını azaltmamak için öncelikle dış sınırları korumaya çalışacağız” yorumunda bulundu.

Haber Ara