Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Libyalı direnişçiler IŞİD'e savaş açtı

İnfocenter.Media'da yer alan habere göre; Libya'da Hafter öncülüğündeki darbe güçlerine karşı savaşan direnişçiler, IŞİD'in Libya koluna karşı topyekün savaş kararı aldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 04:31:22

Libyalı direnişçiler IŞİD'e savaş açtı

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, “Tek bir IŞİD militanı kalmayıncaya dek onlarla savaşacağız” dedi.

Libya'nın doğusundaki İslami eğilimli silahlı birliklerin çatı oluşumu Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, IŞİD'e karşı savaş açtığını ilan etti.

Şura Konseyi'nin, bünyesindeki birliklerden bazı önemli komutanlarını IŞİD ile çıkan çatışmalarda kaybetmesinin ardından yayımladığı savaş ilanında, “Tek bir IŞİD militanı kalmayıncaya dek onlarla savaşacağız” denilerek, söz konusu örgütün bu konuda daha önce uyarıldığı ifade edildi.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, 12 Aralık 2014'te Libya Ordusu'yla mücadele etmek için kurulmuştu.

Muammer Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmiş ancak bu ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin “Temsilciler Meclisi” adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus hükümetinin desteklediği Fecr-i Libya ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı “Onur Operasyonu Koalisyonu” arasındaki çatışmalar sürüyor.

Haber Ara