Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Lavrov'dan diplomatik saygısızlık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Moğolistan resmi ziyaretinde kot pantolon giydi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 22:52:54

Lavrov'dan diplomatik saygısızlık

Lavrov, mevkidaşı Moğolistan Dışişleri Bakanı Lundeg Purevsuren'in daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere 14 Nisan'da Moğolistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

KOT PANTOLON GİYDİ, TEPKİ ÇEKTİ

Moğolistan Şeref Muhafızları'nın da eşlik ettiği resmi bir törenle karşılanan Lavrov'un, ülkeye ziyareti sırasında kot pantolon giymesi ise tepki topladı.

"MOĞOLİSTAN'I AŞAĞILADI"

Moğolistan'da pek çok kişinin ağır bir dille eleştirdiği Lavrov için, İnsanların Partisi üyesi Tsogtgerel de, “İnsanların evde giydikleri kıyafetleriyle bir resmi ziyarete gelmesi kesinlikle kabul edilemeyecek büyük bir saygısızlıktır. Lavrov bu davranışı ile, Moğolistan'ı aşağıladığını açıkça göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDAN ÖNCE KIYAFETİNİ DEĞİŞTİRDİ

Lavrov, Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbergdorj ile toplantısından önce üzerine değiştirip takım elbise giydi, ancak hem siyasi arenada hem de sosyal medyada yine de eleştiri oklarının hedefi oldu.

SAYGISIZLIĞI İLE HATIRLANACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Moğolistan ziyaretinin, aslında iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğu yorumunu yapan eleştirmenler, buna rağmen Lavrov'un resmi karşılamaya saygısızlığı ile hatırlanacağı görüşünü aktardı.

Üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, Lavrov'un kıyafet seçimi ülkede hala tartışılıyor.

nergislalezar
Hala ve galiba her yerde insanlar yaptıklarından çok giydikleriyle içinden çok dışındakiyle değerlendiriliyor. Bu belirli yerlerde belirli kıyafet giyme zorunluluğu neden olsun ki? Suudi Arabistan kralı her görüşmeye yöresel kıyafetiyle gider. Böyle bir eleştirinin söz konusu olduğunu hiç duymadım. Neden parası var diye mi? Kişileri kalbi ve beyniyle değerlendirmemiz gerekli
Cemil
Basit bir bakana gereğinden fazla önem gösteren Moğalistana az bile olmuş.
mertt
niye çünkü mogolistan fakir ve hiçbir zengiliği hiçbir önemi yok

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Devlet Bahçeli: 'Göz kamaştıran gelişmeler olacak…'

Haber Ara