Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lavrov'dan bir kez daha Nusret Cephesi açıklaması

Lavrov, 'El Nusra'yla ilgili hâlâ bazı planları olduğu yönünde bir izlenime sahip olduklarını' söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 15:55:59

Lavrov'dan bir kez daha Nusret Cephesi açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Sputnik'in haberine göre Beninli mevkidaşı Aurelien Agbenonci ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) IŞİD'e, Irak'ın Musul kentindeki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya son vermesi çağrısının yapıldığı bir bildiri kabul edildiğini hatırlattı.

Lavrov "Biz de meslektaşlarımıza, aynı şeyi El Nusra'nın Halep'in doğu kesimlerinde yaptığını ve sivillerin, Rusya'nın verdiği destek ile Suriye hükümetinin açtığı insani koridorlardan kenti terk etmesine izin verdiğini anlattık. Fakat Batılı partnerlerimiz buna karşı seslerini yükseltmekte aceleci davranmıyor. Bu durum, Batı'nın bir biçimde IŞİD'le mücadeleye hazır olmasına karşın El Nusra'yı koruduğunu düşündürüyor. Bu da bu yasadışı grupla (El Nusra) ilgili bazı hesaplar yapmaya devam ettiği izlenimini bırakıyor" dedi.

RUSYA MUHALİFLERİ "ALENEN" VURACAK


BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın "masum bir çıkış gibi" ifade ettiği "El Nusra militanları Halep'ten çıksın. Hatta istiyorlarsa BM yetkilileri çıkış sırasında eşlik etsin" açıklaması ile hız kazanan "Nusret Cephesi'nin varlığı" tartışmasına Lavrov başka bir boyut kazandırmış ve "Nusra ile arasına mesafe koymayan tüm muhalifleri hedef alacağız" demişti.

(HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)




Haber Ara