Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın polis açıklamasına dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore'nin, Güney Kore'nin telekom devi SK Grubu ile ülkenin en büyük holdinglerinden Hanjin Grubuna bağlı 160 şirket ve resmi kurumların kullandığı internet ağını ele geçirdiği, aralarında askeri belgelerin de bulunduğu 42 bin dokümanı sildiği belirtildi.
Haberde, Kuzey Kore'nin SK Grubu ve Hanjin'i hedef alan siber saldırılarını 2014 yılında başlattığı açıklandı.
ABD'nin F-15 savaş uçağı kanadının tasarım haritasının ve orta irtifa insansız gözetleme aracının parçalarının fotoğraflarının, ifşa olduğu sanılan 42 bin 608 belge arasında olduğu dile getirildi. Siber saldırıda, Güney Kore'nin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturabilecek önemli bir bilginin ele geçirilmediği kaydedildi.
BU İDDİALARI REDDETTİ
Son yıllarda Güney Kore ve ABD'ye yönelik pek çok siber saldırı düzenlediği ileri sürülen Kuzey Kore bu iddiaları reddediyor.
Kuzey Kore'nin, Güney Kore ordusu ve hükümetinin faaliyetlerini sekteye uğratma amacı taşıyan altı bin kişilik bir siber orduya sahip olduğu iddia ediliyor. Güney Kore Savunma Bakanlığının geçen yıl hazırladığı raporda, Kuzey Kore'nin altı bin "siber savaşçısının", kendilerini "Güney Kore'yi psikolojik ve maddi açıdan felç etmeye" adadığı savunulmuştu.
Güney Kore'de 2013 yılında düzenlenen siber saldırıda, resmi internet sitelerine kayıtlı 100 binden fazla kişinin bilgilerine bilgisayar korsanları tarafından ulaşılmıştı.