Dolar

32,3692

Euro

34,7061

Altın

2.391,32

Bist

10.168,08

'Kürtler ile Türkmenler’i perdeleme operasyonu'

IKYB'deki siyasi partiler, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin kabine revizyonu ile başta Kürtler ve Türkmenler olmak üzere diğer bütün oluşumları devredışı bırakmak istediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 16:07:35

'Kürtler ile Türkmenler’i perdeleme operasyonu'

Rüdaw'da yer alan habere göre: Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partiler, Irak'ta başta Kürtler ile Türkmenler'in devredışı bırakılmak istendiğini bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) ve İslami Topluluk Partisi (Komel) bugün Süleymaniye'de Bağdat'taki gelişmeleri masaya yatırmak amacıyla toplandı.

Toplantı sonrası 4 parti adına yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, Bağdat'ta “teknokrat hükümet” adı altında krizlere ve tehlikeli gerginliklere perde çekilmek istendiği belirtildi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin kabine revizyonunun eleştirildiği açıklamada, “Kürt ve Türkmen milletleriyle birlikte diğer oluşumlar da devredışı bırakılarak, ulusal uzlaşma sonlandırılmaya çalışılıyor” denildi. Açıklamada ayrıca, Irak'taki sorunların ancak ulusal uzlaşı ve siyasi anlaşmanın uygulanmasıyla çözüme kavuşacağı vurgulandı. Toplantıya Değişim Hareketi (Goran) katılmadı. 

Haber Ara