Dolar

32,4599

Euro

34,7823

Altın

2.428,32

Bist

10.082,77

Kremlin: Snowden'ın hayatını takip etmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'nın eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) analisti Edward Snowden'ın hayatını takip etmediklerini ve planları hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-18 15:37:10

Kremlin: Snowden'ın hayatını takip etmiyoruz

Gazetecilerin "Gizli askeri bilgileri WikiLeaks'e sızdırdığı gerekçesiyle tutuklu bulunan ABD'li eski asker Chelsea Manning'in cezasının hafifletilmesi, Snowden'ın durumunu etkileyebilir mi?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Peskov, "Bu, Kremlin'in konusu değil ve Snowden'ın neler yaptığı hakkında bilgi sahibi değiliz" dedi.

Snowden'ın Rusya'da geçici izinle kaldığını ve iznin süresinin uzatıldığını anımsatan Peskov, "Bunun dışında bir bilgimiz yok. Snowden'nın dış dünyayla iletişimi avukatları aracılığıyla kuruluyor. Doğal olarak bu sorunun muhatabı onlar" ifadelerini kullandı.

SNOWDEN 2013'TE RUSYA'YA SIĞINMIŞTI

Snowden, 2013'te NSA'ya ait bir dizi belgeyi Washington Post ve Guardian gazetelerine sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA'nın ABD'de ve dünyada yapılan milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya koymuştu. Sızdırmanın ardından Rusya'ya sığınan Snowden, burada 3 yıllığına oturma izni almıştı.

Haber Ara