Dolar

43,1525

Euro

50,3705

Altın

6.351,21

Bist

12.200,95

Kremlin açıkladı: Zirve bağımsız olacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkan Erdoğan, Putin ve Ruhani arasında gerçekleşecek Soçi'deki zirvenin 'Suriye Halkları Kongresi'nden bağımsız olacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-16 20:34:32

Kremlin açıkladı: Zirve bağımsız olacak

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Soçi'de düzenlenecek zirvenin, "Suriye Halkları Kongresi"nden bağımsız olacağını bildirdi.

ANA GÜNDEM MADDESİ SURİYE

Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Soçi kentinde 22 Kasım'da düzenlenecek üçlü zirvede Suriye'nin ana gündem maddesi olacağını belirtti.

Üçlü zirvenin geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen görüşmeden ayrı bir formatta olacağına dikkati çeken Peskov, "22 Kasım'da düzenlenecek zirve, Suriye'de siyasi çözüm, istikrar ve güvenliğin garantörü 3 ülke arasında yapılacak. Bu zirve aynı zamanda 'Suriye Halkları Kongresi'nden de bağımsız bir toplantı olacak. Söz konusu kongreye ilişkin bir tarih henüz belirlenmedi." dedi.

Peskov, zirvede herhangi bir anlaşma imzalanıp imzalanmayacağına ilişkin soruya ise cevap vermedi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Hemzemin geçitte mahsur kalan dolmuşa tren çarptı

Haber Ara