Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Körfez'in derdi Katar değil Türkiye

Katar'a karşı yaptırım uygulama girişimini başlatan Körfez ülkelerinin asıl derdi belli oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 08:34:35

Körfez'in derdi Katar değil Türkiye

Katar'a karşı yaptırım uygulama girişimini başlatan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Kuveyt gibi ülkelerin, Katar'dan talepleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Körfez ülkeleri, Katar ile ilgili şikayet ve yaptırım listesinde, Türkiye'nin Katar'daki El Rayyan Askeri Üssü'nü kapatmasını da istedi. 

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez bölgesindeki Arap ülkeleri, Katar'a yaptırımlar kapsamında ülkedeki Türk askeri üssünün kapatılmasını da talep etti. Listede ayrıca Katar merkezli ve uluslararası yayın yapan El Cezire televizyonunun kapatılması, Yemen'de hükümete karşı savaşan Şii Husilere mali desteğin kesilmesi, İran ile diplomatik ilişkilerin dondurulması, terör örgütü olarak kabul edilen grup ve hareketlere maddi desteğe son verilmesi gibi maddeler de yer alıyor. Bu örgütler; Müslüman Kardeşler, DEAŞ ve El Kaide olarak sıralanıyor.

ahsen
suudun tek dostu bogünkü roma yani abd ALLAH suud ailesini islah etsin eğer islah olmuyorlarsa kahreylesin.suud mekke ve medinenin hadimi değil zulmedeni zalimi firavunu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara