Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Kim'e Libya tehditleri sürerken... Beyaz Saray, Kuzey Kore zirvesine hazırlanıyor

Önce Başkan Trump'ın, ardından yardımcısı Pence'in Kim Jong'un'a 'Kaddafi'yi hatırlatan açıklamalarının ardından Şark'ul Avsat Türkçe, Beyaz Saray'ın Kuzey Kore-ABD zirvesi için özel bir madalya bastığını duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-22 15:37:12

Kim'e Libya tehditleri sürerken... Beyaz Saray, Kuzey Kore zirvesine hazırlanıyor

Beyaz Saray, 12 Haziran günü Singapur'da gerçekleşmesi beklenen zirve için bir hatıra madalyası bastı.

Madalyada, her iki liderin isminin yanı sıra, iki zeytin dalı arasında ABD ve Kuzey Kore ibarelerine hem İngilizce hem de Korece yer verildi.

Beyaz Saray tarafından basılan madalyanın arka yüzünde ise Beyaz Saray, ABD Başkanlık uçağı ve ABD'nin resmi sloganı olan "In God We Trust-Tanrıya Güveniriz" yazıldı.

beyaz-saray-6

KİM'E LİBYA TEHDİTLERİ

Trump ile Kim Joung-Un arasında, 12 Haziran günü Singapur'da bir zirve planlanırken, Pyongyang yönetimi, ABD'nin tek taraflı olarak nükleer silahlardan vazgeçmesini istemesi nedeniyle zirveden çekilme tehdidinde bulunmuştu.

Trump, bunun üzerine Kuzey Kore lideriyle planlanan zirvenin gerçekleşmesi durumunda Kim Jong Un'a iktidar garantisi verdiklerini, aksi takdirde sonunun Kaddafi gibi olabileceğini söylemişti. Amerikan Fox News kanalına verdiği mülakatta gündemi değerlendiren ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de benzer bir tehditte bulundu. Pence, ABD ile nükleer bir anlaşma yapmaması durumunda 'Kuzey Kore'nin akıbetinin Libya gibi olabileceğini' söyledi.

Haber Ara