Dolar

32,2581

Euro

34,6826

Altın

2.404,05

Bist

10.262,38

Kerry, Abbas'a endişelerini iletti

Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yerleşim yerleri konusunda endişelerini iletti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 07:33:51

Kerry, Abbas'a endişelerini iletti

Ajansların haberine göre; Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington yönetiminin iki devletli çözüme olan bağlılığını vurguladı ve yeni Yahudi yerleşimleri konusunda duyduğu endişeyi dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, New York'ta bir araya gelen Kerry ile Abbas'ın, bölgesel sorunları ele aldığı ve iki ülkenin de desteklediği iki devletli çözüm yolunda atılabilecek yapıcı adımları konuştuğu bildirildi. ABD'nin iki devletli çözüme olan bağlılığını bir kez daha vurgulayan Kerry'nin, bölgede artan şiddet ve yeni Yahudi yerleşimleri konusunda duyduğu endişeyi dile getirdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, bölgede barış ümitlerinin artırılması yolunda önemli ortaklarla çalışmaya devam edilmesi ve bu amacı sekteye uğratacak tüm adımlardan uzak durulması konusunda Kerry ile Abbas'ın mutabık kaldığının altı çizildi.

 

Haber Ara